Oldalak

2013. június 25., kedd

Jézus, de rég írtam ide (összefoglaló)

Mostanában alig volt időm és erőm írni a blogra, de most úgy néz ki megtaláltam az egyensúlyt, úgyhogy gyakrabban fogok jelentkezni (bár már úgy sem olvassa senki a blogom haha).

És mi is történt? Röviden.

iOS 7 - Végig "izgultam" az eseményt élőben, mert nagyon érdekelt mit dobnak össze a srácok az Apple-nél, és megmondom őszintén egy nagyon picit csalódtam. Az új ikonok rettenetesen rondák lettek, igaz elvileg még javítani fognak rajtuk, no de akkor is. Maga a felület egyébként nem lett rossz, és érezni, hogy egyszerűen nem volt más választásuk, nagyot kellett változtatni.
Eleinte nagyon nem tetszett, aztán most már ott tartok, hogy nagyon bejövős lett az egész. És fehér. Ugyanis a legtöbb elem fehér lett, és Flat, ami azt jelenti, hogy nagyon sík, semmi csillanás, semmi térbeli hatás. Ez 2013-ban a divat, muszáj volt meglépni.
Nem is tudom mit mondhatnék még róla, de mindegy is. Lényegtelen. Majd kiforrja magát még a rendszer, és majd akkor lehet elemezni, jelenleg Béta állapotú a cucc, sok minden változhat.

Lumia 925 - Vártam, hátha dobbant valamint a Windows Phone részleg a Nokiával, de csalódtam egy kicsit.  Az új kamerán kívül ez a telefon egy az egyben egy Lumia 920. Oké, vékonyabb könnyebb és fém, de én biztos nem cserélném rá a 920-ast. Felesleges. Majd ha megkapja a Full HD felbontást és a 4 magot, hisz a konkurencia már ott tart.
Persze pontosan tudom, hogy a WP alá nem kell erőmű, ettől függetlenül nem ártana haladni a korral. Ha 2mp-el előbb tölt be a játék az is nagy előrelépés. Meg persze ha Józsi bá bemegy csúcs telefont venni, inkább a 4 magos Full HD SGS4-et fogja választani, mint a "csak" 2 magos 720p-s L925-öst. Ez egyértelmű. Meglepően sok embernek számítanak a specifikációk, nem is gondolnátok.

Lesz olcsó iPhone, nem lesz olcsó iPhone - Ezek a pletykák minden nap más-más formában felröppennek, egyszerűen elképesztő, mennyi szakember, elemző, megmondomatutit ember van a világon, akik váltig állítják, tudnak valamit.
Persze lehet 100-ból 1 tényleg tud is valamit, csak már senki nem hisz neki. Pech. A lényeg, hogy lenne értelme kiadni egy olcsóbb iPhone-t, mert a konkurencia nagyon erős, és az Apple le fog maradni kijelzőfelbontás terén, ugyanis a jelenlegi felbontást kellene megnégyszerezni, ami iszonyatos energiát igényelne. Nincs olyan akku ami ezt ki bírná szolgálni jelenleg. A piaci részesedésből viszont nem szabad engedni, ezért logikus lenne egy iPod Touch-ra épülő megoldás. Akár több színben. Ezzel még nőne is az iOS részesedése. Logikus, de az Apple kultúrájába nem igazán illik bele. Steve lehet inkább engedne a részesedésből, csak hogy éljen az a hangzatos marketing szöveg, hogy "az Apple csak a LEGJOBB telefont teszi le az asztalra, a legjobb megoldásokkal."
Persze biztos az olcsóra is kitalálnak majd valamit, erős az Apple marketingje mint tudjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése