Oldalak

2012. július 30., hétfő

Új iPhone dizájn elemzés

Minden napra jut egy iPhone pletyka, ami nem meglepetés. A sajtó és a rajongók is ezt az eszközt várják most a legjobban, a rajongók várják a megváltást, a szaksajtó pedig a lenyűgöző újításokat, amiket a többiek megint lemásolhatnak, utánozhatnak. Én utóbbiba tartozom, magyarul várom az újításokat, de nagyon úgy néz ki ezúttal megint csak hozzák majd a kötelezőt.

A belsőről nincs értelme beszélni, az iPad 3 hardverére fog épülni az új iPhone, ami valószínű már nem kap számozást. Beszéljük a külsőről, hisz ez is egy fontos szempont egy Apple termék elemzésekor. Gondolom senkinek nem kell bemutatni, hogy az Apple mit képvisel. Két szóban összefoglalva: dizájn + használhatóság.
Nagy összegben fogadnék rá, hogy a következő iPhone van az alábbi képeken, hisz őt már láttuk már korábban, és még a rajongókat is megosztotta a látvány.


Már én is írtam erről a külsőről, de most még keményebben fogom bírálni, mert ez nem egy Huawei, vagy egy ZTE cucc lesz 80,000 forintos áron, hanem egy iPhone. Nos, elvileg ez már a kész termék, ami majd a boltokba kerül, és fel is tűnik a kisebb dock csatlakozó. Ezzel nincs semmi gond, hisz haladni kell a korral, valamint kell a hely is, de illene egy átalakító az alapcsomagban, hisz rengeteg régi csatlakozós eszköz van. Még úgy sem lenne túlságosan Apple barát megoldás, de jobb lenne mint a semmi. Ezért nem is adnék mínuszt, egyszer meg kellene lépni úgyis, viszont a hangszóró és mikrofon rács szerintem nem lett szép. Dizájn szempontjából tehát egy mínusz, hisz nem mutat jól a kisebb mikrofonnyílás, szembe megy az Apple elveivel.


A hátlap nem lenne rossz, hűs és komoly érzést kelt, de az a két csík alul és felül nagyon elrontja az összképet. A rajongók is ezt a részt kritizálták a legjobban, de nincs mit tenni, a fém nagyon árnyékolja az antennákat, tehát gondolom ez az oka ennek a két kis fekete csíknak. Meg lehet magyarázni persze, de attól még jobban mutatna valami egységes hátlap. -1


Ezen a képen is akad egy dizájnbéli hiba, márpedig a vaku pozíciója. Nem teljesen középen van, hanem kicsit lejjebb, ami nem szembetűnő, de nem ezt várnám egy 190,000 forintos prémium eszköztől. Oké, együtt lehet vele élni, de én pont azt szeretem az Apple termékekben, hogy jó rájuk nézni, mert sehol nem találni hibát rajtuk.

Marad tehát az iPhone 4 dizájn, egy kicsit feltuningolva. Mindent összevetve természetesen jelenlegi formájában is gyönyörű eszközről beszélünk, csak az elvárt 10/10 helyett tőlem 10/7-et kap. Remélem javítják azért ezeket az apró hibákat, bár az alsó rész miatt akkor is csak 10/9 lenne nálam.

Ne feledjük azért, hogy lehetséges, hogy ez egy prototípus, és a végleges verzió nem ilyen lesz, de nem ez az első kép az új iPhone-ról, és minden képen ez az volt látható, ráadásul már beindult a gyártás, simán el tudom képzelni, hogy ezt így kiadják. Viszont az is biztos, hogy Steve még csiszolt volna rajta egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése