Oldalak

2012. május 13., vasárnap

Eltűnhet a Google Maps az iOS eszközökből

Egyértelmű lépés lenne kivezetni a Google térképét az iOS eszközökből. Egyrészt mert a Google a legnagyobb konkurencia az Androiddal, másrészt pedig mert az okostelefon használók nagy része rá van kényszerítve a keresőóriás megoldásának használatára más alternatíva híján.


A 9to5Mac szerint az iOS6 következő nagy dobása, egy fényesre csiszolt térképszoftver lesz, mely egyáltalán nem elképzelhetetlen, hisz az Apple az elmúlt pár években felvásárolt pár térképekkel foglalkozó céget, mint a Placebase, C3 Technologies, és Poly9.
Előreláthatóan a legnagyobb dobás, a 3D mód lenne, amit közvetlen C3-ból emelnének át, ezt megfűszerezve mondjuk egy kis Siri-navigációval, ezáltal nem kellene pötyögnünk az utcaneveket, hanem akár vezetés közben megtudhatnánk mi merre. Mintha egy élő ember ülne mellettünk.
Mindenképpen valami forradalmira számíthatunk, ám elsősorban az a lényege az egésznek, hogy ne a konkurencia megoldására kelljen támaszkodni. Hosszú távon minél jobban ki kell zárni más cégek megoldásait, hisz az Apple mindig is a saját házon belül készült szoftverekre esküdött. Ez a hagyomány folytatódni látszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése